Betavivo Online Training

Sänker kolesterolhalten i blodet

Sänker kolesterolhalten i blodet

Betavivo havrehjärtan är krispiga havrehjärtan som sänker kolesterolhalten i blodet. Betavivo havrehjärtan minskar även blodsockertoppen efter måltiden. Högt kolesterol är en riskfaktor för utveckling av hjärt- kärlsjukdom. I Sverige har ca 60% av den vuxna befolkningen högt kolesterol.
Betavivo – en svensk produkt

Betavivo – en svensk produkt

Betavivo är en svensk produkt som funnits på marknaden sedan 2009. Tidigare hette produkten Betaglucare men i samband med att produkten lanserades utanför Sverige bytte den namn till Betavivo. Denna utbildning kommer fokusera på Betavivo havrehjärtan och vår nyhet Betavivo tuggtablett. Vid slutet av utbildning kommer det även finnas en möjlighet att efterfråga/ladda ner produktinformation om samtliga produkter. I Betavivo-familjen finns ett flertal produkter som alla är bra för ditt hjärta.
EFSA-godkända hälsopåståenden havrehjärtan

EFSA-godkända hälsopåståenden havrehjärtan

EFSA* godkända hälsopåståenden för Betavivo havrehjärtan: Kolesterolnivå Betaglukan från havre har visats sänka blodkolesterol. Högt kolesterol är en riskfaktor för utveckling av hjärt- och kärlsjukdom. Blodsockernivå Intag av betaglukan från havre som en del av en måltid bidrar till att minska blodsockerökningen efter måltiden. *European Food Safety Authority (EFSA)
Tillverkas av nordiskt havre

Tillverkas av nordiskt havre

Betavivo Havrehjärtan tillverkas av nordiskt havre. Betavivo innehåller en hög koncentration av betaglukan, den lösliga fibern i havre som har de positiva hälsoeffekterna. Betavivo är producerat med en unik process som gör Betavivo till en unik produkt.
3g Betaglukan

3g Betaglukan

Betavivo havrehjärtan tillverkas av nordiskt havre och innehåller en hög koncentration av betaglukan, den lösliga fibern i havre som har de positiva hälsoeffekterna att sänka kolesterol och blodsocker. Betavivo är producerat med en unik process som gör Betavivo till en unik produkt.   En portion Betavivo innehåller tre gram betaglukan, vilket är den dagliga mängd som behövs för att sänka kolesterolhalten. Den mängden löslig betaglukan gör att en dagsportion Betavivo kan jämföras med minst tre portioner havregrynsgröt.
Effekten av Betavivo

Effekten av Betavivo

Effekten av Betavivo havrehjärtan är väl studerad i flertalet vetenskapliga studier, med mycket goda resultat på LDL kolesterol och blodsocker-respons efter måltiden. Betavivo havrehjärtan ska intas varje dag. Studier visar en sänkning av kolesterolet med mellan 10-15 % efter två månader.
När du äter Betavivo…

När du äter Betavivo…

Hur funkar det? När du äter Betavivo havrehjärtan så skapas en havrefibergel i magen. Gelen kapslar in en del av de snabba kolhydraterna men förlångsammar också upptaget av vad du har ätit vilket ger en jämnare blodsockerkurva. Det förlångsammar även magsäckstömningen och ger en lång mättnadskänsla. På vägen ut tar gelen med sig gallsyra ut ur kroppen. Levern får då signaler om att producera mer gallsyra och måste därför ta av kolesterolet i blodet. På så sätt sänker man både total och LDL kolesterol.  
Klassificerat som livsmedel – passar alla

Klassificerat som livsmedel – passar alla

Betavivo havrehjärtan är klassificerat som livsmedel och kan ätas av de flesta. Innehållet (havrefiber, majsmjöl och fruktos) är helt naturligt. Det är inte skadligt att överskrida den rekommenderade dagsdosen. Ingen åldersgräns, men tänk på att anpassa mängden till barn. På grund av det höga innehållet av kostfiber kan magen ”bullra” lite under första tiden du äter Betavivo. Det är i regel övergående, men för att vänja magen kan en halv portion Betavivo intas första veckan. Drick gärna extra mycket vatten i samband med att du äter Betavivo.
Betavivo tuggtablett är ett kosttillskott…

Betavivo tuggtablett är ett kosttillskott…

NYHET: Betavivo Tuggtablett är ett kosttillskott som innehåller växtsteroler. Den har en god smak av mint och citron som passar utmärkt som uppfräschare efter måltiden. Växtsterolen sänker total och LDL kolesterol genom att blockera och hämma kolesterolets absorbering från tarmen. Studier visar en sänkning på 10% efter 2-3 veckors behandling.
EFSA-godkänt hälsopåstående tuggtablett

EFSA-godkänt hälsopåstående tuggtablett

EFSA* godkänt hälsopåstående för Betavivo tuggtablett: Kolesterolnivå Växtsteroler har visat sig sänka kolesterolhalten i blodet. En hög kolesterolhalt är en riskfaktor för kranskärlssjukdom. *European Food Safety Authority (EFSA)
Vad är skillnaden på Betavivo havrehjärtan och tuggtablett

Vad är skillnaden på Betavivo havrehjärtan och tuggtablett

Vad är skillnaden på Betavivo havrehjärtan och Betavivo tuggtablett? Betavivo tuggtablett är ett kosttillskott som innehåller växtsteroler från växtriket. Sänkning av kolesterolet sker vid intag av två tuggtabletter om dagen. Betavivo havrehjärtan är ett livsmedel som får sin kolesterolsänkande effekt på grund av dess höga koncentration av betaglukan. Betavivo havrehjärtan har även en positiv effekt på blodsocker och ger en lång mättnadskänsla. Växtsteroler och betaglukan är de enda ämnena som har ett godkänt hälsopåstående att sänka kolesterolhalten i blodet
Betavivo havrehjärtan kan rekommenderas till…

Betavivo havrehjärtan kan rekommenderas till…

Betavivo havrehjärtan kan rekommenderas till: De som behöver sänka högt blodkolesterol – även som komplement till läkemedelsbehandling. De med nedsatt glukostolerans (t ex typ 2 diabetiker) eller i riskzonen (ofta överviktiga med ”pre-diabetes”). De som vill förebygga högt kolesterol eller hög blodsocker topp efter måltiden. Betavivo kan lätt bli en del av en hälsosam livsstil. Betavivo tuggtablett kan rekommenderas till: De som behöver sänka högt blodkolesterol – och som föredrar tablettform eller har svårt att ändra kosten
Havrehjärtan kan avnjutas på många olika sätt

Havrehjärtan kan avnjutas på många olika sätt

Betavivo havrehjärtan kan avnjutas på en mängd olika sätt, t ex istället för vanliga frukostflingor med yoghurt eller mjölk. Betavivo tuggtablett tas 2 tabletter om dagen i samband med måltid. Drick gärna ett glas vatten efter intag.
Inga kända interaktioner

Inga kända interaktioner

Varken Betavivo havrehjärtan eller Betavivo tuggtablett har några kända interaktioner med läkemedel och kan med fördel komplettera en behandling med kolesterolsänkande medicin (t ex statiner).
En förpackning Betavivo havrehjärtan innehåller…

En förpackning Betavivo havrehjärtan innehåller…

En förpackning Betavivo havrehjärtan innehåller 28 dygnsportioner. Pris 199 kr. Pris per dag = ca 7 kr En förpackning Betavivo tuggtablett innehåller 30 dygnsportioner (60 tuggtabletter). Rekommenderat pris 229 kr. Pris per dag = ca. 7,50 kr
Är du redo?

Är du redo?

Dags för frågor! Nu har du fått lite kort information om Betavivos fördelar, våra rekommendationer och hur produkterna verkar. Är du redo att testa dina nyvunna kunskaper? Klicka på länken här nedan!

 

Är du redo?

Här ovan kan du läsa på om Betavivo och dess fördelar. När du känner dig redo så kan du gå vidare till vår online training!
Jag är redo! Till frågorna!